Tel: 556 203 623 pon. - pt. 7.00 - 22.00
Ekspres ciśnieniowy Graef ES 902 Baronessa
Marka: GRAEF
Ciśnienie: 16 bar
Moc: 2200 W
Pojemność: 3.0 l
Spienianie mleka: Ze spieniaczem
Typ ekspresu: Kolbowe
Kupując ten produkt otrzymasz 46,70 zł rabatu na następne zakupy
Ekspres kolbowy
Nie trać kontroli nad parametrami kawy z ekspresu. Urządzenie z kolbą umożliwia samodzielne odmierzanie i dozowanie kawy, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie niepowtarzalnych smaków i aromatów. Obsługa ekspresu kolbowego jest niezwykle prosta i intuicyjna, a urządzenie nie zajmuje przesadnie dużo miejsca.
Dzięki podwojnemu dozownikowi możesz przyrządzić kawę w jednej filiżance bądź zaparzyć od razu dwie. Dozownik tego rodzaju świetnie współgra zarówno z szerszymi, jak i węższymi filiżankami.
Aromatyczna kawa mielona
Ten model ekspresu umożliwia korzystanie z kawy mielonej. Można mielić ją samodzielnie tuż przed parzeniem albo kupować już zmieloną, co jest sporym ułatwieniem. Kawa mielona jest o tyle wygodna w użytkowaniu, że z łatwością można korzystać z niej także w innych urządzeniach.
Funkcja spieniania mleka
Jeśli zechcesz, możesz urozmaicić czarną kawę odrobiną mlecznej pianki albo przygotować wyjątkowo subtelną kawę latte. Opcja spienienia mleka zdecydowanie poszerza funkcjonalność ekspresu. Próbuj nowych połączeń, eksperymentuj z dodatkiem mleka do ulubionych rodzajów kawy albo sięgaj po czarną kawę – wszystko w zależności od tego, na co masz w danej chwili ochotę.
Rozwój technologii espresso, opanowanej przez firmę Graef, rozpoczął się już w 1901 roku. Około 6-7 gramów drobno zmielonej kawy, maszyna ekstrahuje pod wysokim ciśnieniem (ok. 9 barów) w czasie ok. 25-30 sekund, w temperaturze wody wynoszącej 90-96°C. W ekspresach portafilter ze zmieloną kawą napełnia się ręcznie i dociska do wyjmowanego filtra siatkowego (tzw. metoda "slushing"). Rodzaj, a także sposób przygotowywania kawy zmienia się zgodnie z kulturą, narodowymi zwyczajami lub po prostu osobistymi smakami użytkowników. W zależności od metody przygotowywania, ziarna kawy mielone są do różnych stopni rozdrobnienia. W przypadku większości sposobów, stosuje się wodę poniżej temperatury wrzenia. Jeśli temperatura wody jest zbyt niska, kawa smakuje cienko oraz kwaśno, jeśli natomiast jest zbyt gorąca, substancje gorzkie są coraz bardziej uwalniane, wpływając niekorzystnie na smak przygotowywanego napoju. Dzięki ekspresowi do kawy firmy Graef, modelowi ES 902 "Baronessa", idealne cappuccino można przygotować teraz jeszcze szybciej. Podwójny układ pomp, z dwoma oddzielnymi obiegami grzewczymi bez długich czasów podgrzewania, pozwala na jednoczesne przygotowywanie espresso i pianki mlecznej. Niezależnie więc od tego, czy to wcześnie rano, czy już po obiedzie, czy może np. jeszcze podczas pracy - nic nie sprawi więcej przyjemności i nie doda porcji energii do życia bardziej, niż ekspresowo wykonane aromatyczne espresso lub cappuccino, z cienkim kapturem pianki z mleka. Atrakcyjny wygląd, wykonanej ze stali nierdzewnej oraz aluminium obudowy ekspresu "Baronessa", skutecznie przyciąga wzrok w każdej kuchni. Urządzenie jest gotowe do użycia po krótkiej rozgrzewce. Za pomocą jednego lub podwójnego przycisku, można przygotować pojedyncze lub podwójne espresso za jednym naciśnięciem. Zarówno dysza gorącej wody, jak i dysza spienionego mleka, dają się obracać o 360 stopni. Manometr urządzenia zawsze pokazuje aktualną wartość ciśnienia, panującego wewnątrz w trakcie procesu parzenia, pozwalając tym na śledzenie szczelności i drożności układu ciśnieniowego ekspresu podczas przygotowywania wywaru. Aby zagwarantować osiąganie tylko i wyłącznie doskonałych wyników parzenia, "Baronessa" odpowiednio nawilża zmieloną kawę tuż przed jej właściwą ekstrakcją (Pre-Infusion).
Dane techniczne
Informacje podstawowe
Funkcje
Parzenie
Techniczne
Fizyczne
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
arrow_upward