Tel: 556 203 623 pon. - pt. 7.00 - 22.00
Ekspres ciśnieniowy Sage SES990BSS
Marka: SAGE
Ciśnienie: 15 bar
Moc: 2400 W
Pojemność: 2.5 l
Spienianie mleka: Ze spieniaczem
Typ ekspresu: Kolbowe
Kupując ten produkt otrzymasz 102,10 zł rabatu na następne zakupy
THE ORACLE™ TOUCH
Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy
Staranne przygotowanie
Doskonała filiżanka kawy wymaga prawidłowo przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, precyzyjnej temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego Ekspresu The Oracle ™ Touch jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C oraz oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe podawanie pary). Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w optymalnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko. Ponadto głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać.
Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku. Można też użyć mniejszego sitka o pojemności 14 gramów kawy. Wszystko to obsługuje prosty wyświetlacz dotykowy.
Wyposażenie wewnętrzne
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Profesjonalny ekspres The Oracle ™ Touch nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą jego funkcją jest tzw. niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego zwiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, aby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję.
Doskonała filiżanka kawy jest efektem prawidłowego połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, właściwego ciśnienia, podgrzania filiżanki oraz temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój piękny kawowy kolor w kilka sekund. Profesjonalny ekspres The Oracle ™ Touch zapewnia innowacyjną technologię kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji.
Funkcje specjalne
Profesjonalny ekspres Sage BES990 należy do liderów w swojej kategorii także dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co z kolei zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie posiada także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy.
Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy lub po prostu jednym dotknięciem wybrać rodzaj kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie zasobnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres Sage BES990.
Udoskonal swoje umiejętności i zostań zawodowym baristą z profesjonalnym urządzeniem Sage BES990.
Niskociśnieniowe parzenie wstępne i ciśnienie podczas ekstrakcji
Aby otrzymać smaczną kawę, potrzebujesz odpowiedniego ciśnienia we właściwym czasie. Niskie ciśnienie w trakcie parzenia wstępnego powoduje, że zmielona kawa w sicie nasiąka niewielką ilością wody i pęcznieje. Późniejsza ekstrakcja przy pełnym ciśnieniu daje pyszną i zrównoważoną kawę.
Ekspresy do kawy Sage wyposażone są w zawór, który dokładnie kontroluje ciśnienie w jakim kawa jest ekstrahowana. Poziom 9 barów, jest idealnym ciśnieniem dla uzyskania najlepszego smaku kawy.
Dane techniczne
Informacje podstawowe
Funkcje
Parzenie
Techniczne
Fizyczne
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
arrow_upward